Resepi Spageti Carbonara Simple - Bonda

Thursday, 20 September 2018

Resepi Spageti Carbonara Simple


Bahan-Bahan


1 sudu kecil cukup rasa/ ajinamoto
100 g sosej ayam, dihiris
100 g paghetti
50 ml krim masakan
30 g bawang besar
30 g bawang putih
2 sudu kecil minyak

Cara Memasak


1. Rebus spageti di dalam periuk mengikut masa di belakang paket spageti.

2. Bila spageti telah lembut, toskan dan hidangkan dalam mangkuk. Selepas itu tambahkan 2 sudu kecil minyak dan kacau lagi.

3. Kemudian, panaskan minyak dalam suhu sederhana dan masukkan bawang putih dan bawang merah. Kacau selama 1 minit.

4. Kemudian, masukkan sosej ayam dan biarkan ia masak.

5. Masukkan spageti yang telah direbus dan gaulkan di dalam kuali.

6. Kemudian masukkan krim masakan dan cukuprasa/ ajinamoto dan biarkan ia masak seketika.

7. Kacau dan ia siap untuk dinikmati!

No comments:

Post a Comment