Bahan-Bahan
1 sudu kecil cukup rasa/ ajinamoto
100 g sosej ayam, dihiris
100 g paghetti
50 ml krim masakan
30 g bawang besar
30 g bawang putih
2 sudu kecil minyak
Cara Memasak
1. Rebus spageti di dalam periuk mengikut masa di belakang paket spageti.
2. Bila spageti telah lembut, toskan dan hidangkan dalam mangkuk. Selepas itu tambahkan 2 sudu kecil minyak dan kacau lagi.
3. Kemudian, panaskan minyak dalam suhu sederhana dan masukkan bawang putih dan bawang merah. Kacau selama 1 minit.
4. Kemudian, masukkan sosej ayam dan biarkan ia masak.
5. Masukkan spageti yang telah direbus dan gaulkan di dalam kuali.
6. Kemudian masukkan krim masakan dan cukuprasa/ ajinamoto dan biarkan ia masak seketika.
7. Kacau dan ia siap untuk dinikmati!
No comments:
Post a Comment