Bahan-bahan
250 gm tepung gandum
2 sudu teh baking powder
1 sudu teh soda bikabonat
3 sudu besar serbuk koko
175 gm gula kaster
250 ml susu cair
100ml minyak jagung atau mentega cair
1 biji telur Grade A - pukul ringan
1 sudu teh esen vanila
Loyang Muffin - Alas dengan cawan kertas
Coklat chips atau emping jagung untuk taburan
Penyediaan :
1. Ayak tepung, baking powder, soda bikabonat dan serbuk koko ke dalam bekas.
2. Masukkan gula dan gaul rata,
3. Kemudian masukkan susu cair sedikit-sedikit sambil di kaup balik dengan whisk.
4. Masukkan telur, esen vanila dan minyak. Gaul rata.
5. Masukkan ke dalam cawan kertas 3/4 penuh. Tabur chocolate chips di atasnya.
6. Bakar di rak atas pada suhu 180C - 190C bergantung pada oven selama 20-25 minit. Cucuk dengan lidi jika keluar licin boleh lah di keluarkan dari oven.
No comments:
Post a Comment