Resepi Biskut Lapis Koko Cheese Sedap - Bonda

Sunday, 21 July 2019

Resepi Biskut Lapis Koko Cheese Sedap


Bahan-Bahan:

2 bungkus biskut keju
500 gm krim keju
1 cawan susu segar
3/4 cawan susu pekat manis
1 sb jus lemon
serbuk koko secukupnya

Cara Membuat:

1. Putar krim keju (dalam suhu bilik) bersama susu pekat dan jus lemon hingga sebati. Ketepikan.

2. Celup biskut keju nipis dalam susu segar sebentar dan susu dalam bekas/loyang.
3. Ratakan krim keju yang diputar tadi dan ayakkan serbuk koko di atasnya.

4. Buat langkan 2 dan 3 hingga habis dan ayakkan bahagian atas dengan serbuk koko.

5. Simpan di dalam peti sejuk, sebaikknya semalaman barulah dipotong-potong dan dihidangkan.

No comments:

Post a Comment