Bahan A –
500gm brownies mix
6 biji telur
100ml susu segar
100ml susu pekat manis
Bahan B –
500gm krim keju – suhu bilik
100gm gula kaster
3 biji telur
1 sudu kecil esen vanila
Loyang 9″
Cara Membuat:
1. Satukan bahan A dan putar dengan kelajuan tinggi hingga kembang dan ringan. Bahagikan adunan kepada 4 bahagian.
2. Bahan B : Putar keju dan gula kaster hingga licin dan tidak berketul, masukkan telur satu persatu dan esen vanila. Pukul hingga rata. Bahagikan adunan kepada 3 bahagian.
3. Alas dasar loyang dengan kertas minyak, sapu tepinya dengan majerin. Tuang 1 bahagian adunan brownies dan kukus selama 8 minit.
4. Angkat dan tuangkan adunan krim keju, kukus selama 8 minit.
5. Ulangi melapis adunan brownies dan keju hingga habis.
No comments:
Post a Comment