.
Bahan-bahan diperlukan :
- 150 gram serbuk florentine
- 100 gram kepingan badam
- 70 gram kuaci hijau - bakar terlebih dahulu (5 minit)
- 10 gram bijan hitam
- 10 gram bijan putih
Cara menyediakan dan memasak:
- Sediakan loyang bersaiz 16 x 12 inci yang telah dilapit dengan parchment paper. Jangan guna kertas biasa atau kertas minyak. Hal ini mengelakkan biskut melekat pada kertas.
- Taburkan tepung florenta dan ratakan pada keseluruhan loyang.
- Tabur rata kepingan badan dan kucai hijau yang telah dibakar bersama dengan biji bijan hitam dan putih tadi.
- Bakar dalm oven yang telah dipanaskan dengan suhu 170' c selama 7 minit.
- Keluarkan biskut dan dengan pantas potong biskut mengikut saiz yang dikehendaki.
- Sejukkan sebentar dan simpan dalam bekas kedap udara.
Nota : Jika parchment paper tiada, boleh juga dibakar dalam bekas cupcake.
No comments:
Post a Comment