Kek Batik Cream Cracker Sedap - Bonda

Saturday, 29 June 2019

Kek Batik Cream Cracker Sedap



Bahan-bahan:
.
- 250gm butter
- 1 1/2 cwn milo
- 2 s/b serbuk koko(sy xletak sbb xde)
- 1/2 tin susu pekat(klau nak manis tmbah lagi)
- 1 sudu old town white coffee(sy tambah) klau xda boleh jgk letak coffee mate ke indocoffee ke apa2 ja)
- Biskut cream cracker hup seng secukupnya(biskut 4 segi)

Alaskan loyang dgn plastik supaya
senang nk keluarkan kek. (dlm gmbar tu sy xguna loyang sy guna tuppaware ja. Tp susah skit nk kluarkan kek tu)

Cara-cara:

Cairkan butter dlm kuali, api kecil.
Setelah cair..tutup api.
Masukkan susu pekat, kacau.
Masukkan milo,serbuk koko dan old town coffee, kacau hingga tidak
berketul.
Setelah siap masukkan sedikit adunan ke
dlm loyang dan ratakan menutupi
dasar loyang.
Susun penuh biskut dlm loyang dan tekan2 sedikit.
Curahkan lagi adunan dan
ratakan..
Ulangi hingga habis adunan dan
sejukkan dlm peti ais. *sebelum makan keluarkan awal dari peti ais.

Kredit: Anna Fanaa

No comments:

Post a Comment